Mijn zoontje en ik

Clusterhoofdpijnpatiënt, even voorstellen.

Foto van mij, een clusterhoofdpijnpatiënt, met mijn zoontje.
Dit ben ik

Ik ben Steve, 34 jaar oud, getrouwd en vader van een zoontje.  Aan mijn foto hier kan je het niet zien, maar ik lijd aan een vreselijke chronische ziekte.

Al ruim 13 jaar ben ik clusterhoofdpijnpatiënt, maar de diagnose werd pas gesteld in 2007 nadat ik een week aan een stuk dagelijks 2 aanvallen te verduren kreeg.  Toen ben ik voor het eerst naar de dokter gestapt voor dit probleem. De huisdokter stuurde me vervolgens naar een neuroloog die meteen de juiste diagnose stelde.

Sindsdien is mijn ziektebeeld stelselmatig erger geworden en ben ik ergens in de loop van 2012 overgegaan van episodische naar chronische clusterhoofdpijnpatiënt.

Op deze site hoop ik regelmatig berichten achter te laten over hoe ik leef met deze vreselijke aandoening, en hoe het zover gekomen is.  Ik zal ook proberen om een woordje uitleg te geven over de ziekte zelf en over welke behandelingen ik momenteel onderga, en welke ik in het verleden gebruikt heb.  Ik zal ook proberen mee te geven hoe effectief bepaalde behandelingen zijn. Tenslotte zal ik ook af en toe een post doen over hoe ik als clusterhoofdpijnpatiënt in het leven sta en welke invloed dit heeft op mijn persoonlijk- en professionele leven.  Omwille van de ziekte kan ik niet zeggen wanneer ik de site zal bijwerken, maar ik zal proberen zoveel mogelijk te posten.

Ik hoop dat ik hiermee mede-clusterhoofdpijnpatiënten een hart onder de riem kan steken en ik ben er zeker van dat veel van mijn ervaringen andere clusterhoofden bekend in de oren zal klinken.   Ik hoop ook dat ik door deze website clusterhoofdpijn bekender kan maken in België om zo betere voorzieningen in de ziekteverzekering  te verkrijgen om deze ziekte te bestrijden.

Dus als je clusterhoofdpijnpatiënt bent, of je kent er één, kom regelmatig eens terug naar deze website voor interessante informatie.  Bedankt om de tijd te nemen om deze website door te nemen!

Steve